Matematik

vektorer

19. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)
Bestem den spidse vinkel ml. linjerne l og m med parameterfremstillingerne:

l:
x = 0 + t*-1
y = 3 + t*2

m:
x= -4 + t*0
y= -3 + t*0

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af mathon

m: er IKKE en ret linje, men et punkt (-4,-3)!!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2008 af mathon

...men OK punktet kan opfattes som en stedvektor [-4,-3]
og
dit spørgsmål bør så være:

Bestem den spidse vinkel ml. linjen l's retningsvektor og vektoren [-4,-3]

l's retningsvektor er [-1,2], som har vinklen tan^-1[(2/(-1))]+180° = 116,57° (ses på en enhedscirklen)


stedvektor [-4,-3] har retningsvinklen tan^-1[((-3)/(-4))]+180° = 216,87° (ses på en enhedscirklen)

den spidse vinkel ml. linjen l's retningsvektor og vektoren [-4,-3]
er
180°-(216,87°-116,57°) = 180°-(100,3°) = 79,7°


Svar #3
19. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Ej...jeg er en klovn..har skrevet forkert..UNDSKYLD!!!

m:
x= -4 + t*0

y= -3 +t*6

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2008 af mathon

...så blev det den spidse vinkel ml. retningsvektorerne r1[-1,2] og r2[0,6]

V = cos^-1[vektor_r1*vektor_r2]/(|r1|*|r2|)..........(prikproduktet)

V = cos^-1[[-1,2]*[0,6]]/(|r1|*|r2|) = cos^-1[12/(sqrt(5)*6)] = cos^-1[2/(sqrt(5)] = 26,5651° = ca. 26,6°

Svar #5
19. februar 2008 af Nyx84 (Slettet)

Tak!:-)

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.