Fysik
Mekanisk fysik
19. februar 2008 af
Sulli (Slettet)
Hvis jeg har to partikler, A og B. Partikel A er i forbindelse med vandret underlagt, og partikel B er forbundet med A via en snor og forbindelsen mellem de to pertikler er glat. Hele systemet er så også påvirket af en kraft F.
Jeg har fundet følgende data. Massen af A 45kg(ma=45kg). Massen af B 25 kg (mb=25kg). Friktionskraften my(u)=0.30.
Kraften F=0.40kN og teta=25 grader.
Hvordan kan jeg så finde systemets acceleration og størrelsen af snorkraften mellem partiklerne?
Man kan jo egentlig se bort fra det frie legeme som jeg har tegnet i hånden - da det jo egentlig bare er dataerne man skal regne ud. Håber nogle kan hjælpe.
Jeg har fundet følgende data. Massen af A 45kg(ma=45kg). Massen af B 25 kg (mb=25kg). Friktionskraften my(u)=0.30.
Kraften F=0.40kN og teta=25 grader.
Hvordan kan jeg så finde systemets acceleration og størrelsen af snorkraften mellem partiklerne?
Man kan jo egentlig se bort fra det frie legeme som jeg har tegnet i hånden - da det jo egentlig bare er dataerne man skal regne ud. Håber nogle kan hjælpe.
Svar #2
19. februar 2008 af Lurch (Slettet)
jeg tror ikke helt jeg forstår systemets opsætning. Du skriver det er et vandret underlag, men du angiver en vinkel theta? Hvad angiver denne vinkel?
Svar #3
19. februar 2008 af Sulli (Slettet)
det angiver vinklen fra vandret til kraften F, som er i negativ retning
Skriv et svar til: Mekanisk fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
