Matematik

Omdrejningslegemer Opg. 7009

20. februar 2008 af Djans (Slettet)
Jeg har problemer med opgave 7009 i følgende link:

http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf

Jeg har forsøgt mig med formlen for udregning af omdrejningslegemer, men jeg kan ikke finde ud af, hvilke intervaller, jeg skal bruge ved at kigge på de to givne funktioner.

Håber der er nogen der kan hjælpe.

PFT

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Den nedre grænse er x=0 mens den øvre er f(x)=g(x)


Svar #2
20. februar 2008 af Djans (Slettet)

Ok..Mange tak.

Så skal man bare bruge denne formel og trække de to rumfang fra hinanden, eller hvad?:
b
V = PI*integral (f(x))^2 dx
a

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)

det korrekt.

Skriv et svar til: Omdrejningslegemer Opg. 7009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.