Matematik

Ligningssystem!

20. februar 2008 af CarolineW (Slettet)
-x + 3y = 6

2x + y = -5

Hjælp hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Isoler let y i nederste ligning, og indsæt dette udtryk for y i den første ligning, som nu løses med hensyn til x. Indsæt nu denne værdi for x i én af ligningerne, og isoler y. Nu er x og y fremfundet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2008 af mathon

I: -x + 3y = 6
II: 2x + y = -5 ................. I ganges med 2

III: -2x + 6y = 12
II: 2x + y = -5...................adder III og II

7y = 7

y = 1, som indsat i II 2x + y = -5

giver
2x + 1 = -5
2x = -6
x = -3

(x,y) = (-3,1)

Skriv et svar til: Ligningssystem!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.