Matematik

Trekantsberegning

21. februar 2008 af MetteVittrup (Slettet)
I en trekant ABC er vinkel C ret. Endvidere er siden b=3, og vinkelhalveringslinjen Va=4.

Kan nogle fortælle mig, hvad vinkelhalveringslinjen er?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2008 af Isomorphician

den linje der deler vinkel A i to

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2008 af Isomorphician

rettelse til #1

den linje der deler vinkel A i to
---->
den linje der deler vinkel A i to lige store vinkler

Svar #3
21. februar 2008 af MetteVittrup (Slettet)

Der deler a i to lige store vinkler? Det forstår jeg ikke helt. Kan du evt. komme med et eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. februar 2008 af Horsner (Slettet)

Hvis vinklen A er 40 grader, deler vinkelhalveringslinien A i to lige store dele, altså 20 grader på hver side af linien.

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2008 af mathon

cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende side og hypotenusen:

cos(A/2) = (3/4) = 0,75

A = 2*cos-1(0,75).....

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2008 af mathon

rettelse:

cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende side og hypotenusen

-->

cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende KATETE og hypotenusen

Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.