Matematik

forkorte en brøk

23. februar 2008 af Janno (Slettet)
Det er pinligt, men kan ikke huske hvordan man gør
Jeg skal forkorte (x^2+2x)/(4x+8)
Hvis der er en der gider vise hvordan man gør ville jeg være meget taknemmelig.
Jeg kan kun huske noget med at man "omskriver"? udtrykkene og kan da osse se at tælleren kan skrives som x(2+x), men så går jeg lissom lidt kold, kan simpelthen ikke huske hvad det går ud på...
mvh Sven

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2008 af Bumster (Slettet)

hej sven.

Det er rigtig at sætte x uden for parentes i tælleren. Prøv så at sætte 4 uden for parentes i nævneren.
Hvis det ikke hjælper så skriv igen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2008 af mathon

(x^2+2x)/(4x+8) = x(x+2)/(4(x+2))

Svar #3
23. februar 2008 af Janno (Slettet)

Ok så kan jeg godt se hvad meningen er....
Tak for hjælpen, fedt du gad..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2008 af Sentinox (Slettet)

(x^2 + 2*x)/(4*x+8) = x*(x+2)/(4*(x+2)) = x/4

Skriv et svar til: forkorte en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.