Matematik
differentialligning opgavesæt
24. februar 2008 af
Janno (Slettet)
y'-3y = e^x
Jeg skal bestemme den løsning hvis graf i punktet (1,f(1))har en tangent der er parallel med ligningen y=x-5
Jeg omrokerer lidt og siger at :Y' =e^x+3y
Skal jeg så sige at:
1=e^1+3y ,løs ligningen og derved få y-værdien ?
(1 fordi hældningen jo må være ens hvis den skal være parallel)
Og så bare regne alm., fordi jeg jo nu har et punkt grafen skal løbe igennem ?
Damn jeg synes diff.lign. er svære
Håber nogen kan hjælpe mig
mvh Sven
Jeg skal bestemme den løsning hvis graf i punktet (1,f(1))har en tangent der er parallel med ligningen y=x-5
Jeg omrokerer lidt og siger at :Y' =e^x+3y
Skal jeg så sige at:
1=e^1+3y ,løs ligningen og derved få y-værdien ?
(1 fordi hældningen jo må være ens hvis den skal være parallel)
Og så bare regne alm., fordi jeg jo nu har et punkt grafen skal løbe igennem ?
Damn jeg synes diff.lign. er svære
Håber nogen kan hjælpe mig
mvh Sven
Svar #2
24. februar 2008 af Janno (Slettet)
ok så vil jeg arbejde videre med den
Blev forvirret, fordi jeg ikke får ens resulstater fra CAS og "håndbereging"
Tak for hjælpen
Blev forvirret, fordi jeg ikke får ens resulstater fra CAS og "håndbereging"
Tak for hjælpen
Skriv et svar til: differentialligning opgavesæt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
