Fysik

snorbølger (lost)

26. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Hejsa, i skolen lavede vi et forsøg med snorbølger.

Vi fik følgende resultater:

L (snorens længde) = 1,50 meter
Lods vægt: 0,100 kg.

Antal knuder: 0
f=25 Hz
1/f=0,04 Hz
lambda= ____m

Heraf skal jeg finde bølgelængden, når der er 0 knuder og jeg har følgende resultater for oven.
Hvilken ligning er det jeg så skal bruge? Er det ikke:
lambda=2*L=2*1,50=3 (dvs. bølgelængden er 3 meter, hvilket ikke passer? jeg kan ikke se det for mig)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af QaZZaQ

En hel bølgelængde går fra knudepunkt til knudepunkt.
Så det er korrekt, at bølgelængden ved 0 knuder er 2*L.

Svar #2
26. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

det vil sige, at den er 3 meter?

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2008 af QaZZaQ

ja.
Prøv også at se følgende
http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/fysik/noter/staende%20bolger/staende%20bolger.htm (hvis du kan få det til at virke)

det kan måske være informativt.

Skriv et svar til: snorbølger (lost)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.