Kemi
syre og base
26. februar 2008 af
bo2 (Slettet)
En opløsning af HCL i vand har pH værdien 2.3. Hvad bliver pH værdien, hvis man tilsætter 75mL rent vand til 25 mL af denne opløsning
Svar #1
26. februar 2008 af sveegaard (Slettet)
Puuha, nu er det godt nok længe siden jeg har rodet med det her...men jeg forsøger ^^:
I din nuværende opløsning af HCl er der 10^-2.3 = 0.005 M oxonium-ioner. Nu benytter du fortyndingsformlen:
0.005 M * 0.025 L = x M * (0.075+0.025)L
<=>
x = (0.005M * 0.25 L)/(0.075+0.025)L = 0.00000125 M
Så omregner vi igen til pH:
pH = -log([H3O+]) = -log(0.00000125) = 5.9
I din nuværende opløsning af HCl er der 10^-2.3 = 0.005 M oxonium-ioner. Nu benytter du fortyndingsformlen:
0.005 M * 0.025 L = x M * (0.075+0.025)L
<=>
x = (0.005M * 0.25 L)/(0.075+0.025)L = 0.00000125 M
Så omregner vi igen til pH:
pH = -log([H3O+]) = -log(0.00000125) = 5.9
Svar #2
27. februar 2008 af mathon
HCL i vand:
[H3O^(+)]før = 10^(-pH) = 10^(-2,3) = 0,005012 M
25 mL af denne opløsning indeholder: (25 mL)*(0,005012 mmol/mL) =
0,125297 mmol
efter fortynding befinder disse 0,125297 mmol H3O^(+) i et volumen på 100 mL
[H3O^(+)]efter = (0,125297 mmol)/(100 mL) = 0,001253 mmol/mL =
0,001253 mol/L = 0,001253 M, hvorfor
pH = -log(0,001253) = 2,9
[H3O^(+)]før = 10^(-pH) = 10^(-2,3) = 0,005012 M
25 mL af denne opløsning indeholder: (25 mL)*(0,005012 mmol/mL) =
0,125297 mmol
efter fortynding befinder disse 0,125297 mmol H3O^(+) i et volumen på 100 mL
[H3O^(+)]efter = (0,125297 mmol)/(100 mL) = 0,001253 mmol/mL =
0,001253 mol/L = 0,001253 M, hvorfor
pH = -log(0,001253) = 2,9
Skriv et svar til: syre og base
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
