Matematik
uoverskueligt opgave
27. februar 2008 af
hahalol (Slettet)
Hej jeg skal lave denne opgave, men synes ikke rigtig jeg ved hvad man skal gøre:
her kommer opgaven:
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidpunktet t gælder:
x=sin(t) , y=t^2 - 4 , -4<t<4
Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter hvori banekurven skærer en af koordinatakserne, og til hvert af de punkter, hvori banekurvens tangent er parallel med en af koordinatakserne.
Skitsér banekurven
Banekurven har et dobbeltpunkt, det vil sige et punkt, hvor P befinder sig til to forskellige tidpunkter.
Bestem vinklen mellem de to hastighedsvektorer i dobbeltpunktet
Hvordan kommer jeg igang med denne opgave og hvilke ligninger/formler skal jeg tage fat i? :S
her kommer opgaven:
I et koordinatsystem i planen bevæger et punkt P(x,y) sig, således at der til tidpunktet t gælder:
x=sin(t) , y=t^2 - 4 , -4<t<4
Bestem koordinatsættet til hvert af de punkter hvori banekurven skærer en af koordinatakserne, og til hvert af de punkter, hvori banekurvens tangent er parallel med en af koordinatakserne.
Skitsér banekurven
Banekurven har et dobbeltpunkt, det vil sige et punkt, hvor P befinder sig til to forskellige tidpunkter.
Bestem vinklen mellem de to hastighedsvektorer i dobbeltpunktet
Hvordan kommer jeg igang med denne opgave og hvilke ligninger/formler skal jeg tage fat i? :S
Svar #1
27. februar 2008 af mathon
for -4<t<4
x = sin(t)
y = t^2 - 4 = (t+2)(t-2)
skæring med y-aksen
x = sin(t) = 0
skæring med x-aksen
y = t+2)(t-2) = 0
v = (cos(t),2t)....
x = sin(t)
y = t^2 - 4 = (t+2)(t-2)
skæring med y-aksen
x = sin(t) = 0
skæring med x-aksen
y = t+2)(t-2) = 0
v = (cos(t),2t)....
Svar #2
27. februar 2008 af hahalol (Slettet)
jeg kan ikk lige gennemskue hvad du gør, kan du forklare det?
Skriv et svar til: uoverskueligt opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
