Matematik
Defferentier
27. februar 2008 af
KME89 (Slettet)
Hey nogen der kan hjælpe mig med nogle af disse opgaver? Jeg skal bruge regnereglerne men er ikke helt med på hvordan..
1) f(x)=x^2+x-4/x-2
2) f(x)=4x^3-x^2+3x-7
3) f(x)=(5x^2-2)(3x^5+8)
4) f(x)=6(3x^2+5)-5
5) f(x)=(x^2+5)^3/(x-2)
1) f(x)=x^2+x-4/x-2
2) f(x)=4x^3-x^2+3x-7
3) f(x)=(5x^2-2)(3x^5+8)
4) f(x)=6(3x^2+5)-5
5) f(x)=(x^2+5)^3/(x-2)
Svar #1
27. februar 2008 af dnadan (Slettet)
Hvad har du forsøgt dig med?
1 og 2:
benyt reglerne:
f(x)=x^a---> f'(x)=a*x^(a-1)
og
f(x)=g(x)+h(x)-->f'(x)=g'(x)+h'(x)
3) brøkreglen(ses i formelsamlingen)
4) f(x)=k*g(x)-->f'(x)=k*g'(x)
5) brøkreglen samt reglen for en sammensatfunktion.
1 og 2:
benyt reglerne:
f(x)=x^a---> f'(x)=a*x^(a-1)
og
f(x)=g(x)+h(x)-->f'(x)=g'(x)+h'(x)
3) brøkreglen(ses i formelsamlingen)
4) f(x)=k*g(x)-->f'(x)=k*g'(x)
5) brøkreglen samt reglen for en sammensatfunktion.
Skriv et svar til: Defferentier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
