Matematik
Ophævning af parenteser???
02. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hvad er reglerne for når man ophæver parenteser?
EKS:
5+(5-5)=?
5*(5*5)=?
5-(5/5)=?
-5*(5+5)=?
-5+(5*5)=?
-5-(5/5)=?
*= Gange
/=dividere
I behøves ikke svare på stykkerne da det bare er nogle eksempler. Jeg skal til STOR prøve imorgen, så vil i ikke prøve at give et svar på hvordan man ophæver parenteser???
Venlig Hilsen
Punken
EKS:
5+(5-5)=?
5*(5*5)=?
5-(5/5)=?
-5*(5+5)=?
-5+(5*5)=?
-5-(5/5)=?
*= Gange
/=dividere
I behøves ikke svare på stykkerne da det bare er nogle eksempler. Jeg skal til STOR prøve imorgen, så vil i ikke prøve at give et svar på hvordan man ophæver parenteser???
Venlig Hilsen
Punken
Svar #1
02. marts 2003 af Xabbu (Slettet)
Hvis du har en stykke hvor der uden for parentesen står + og inden i - så bliver det minus. Du skal bare kunne de grundlæggende regler som før skrevet:
+- = -
-- = +
Så du skal faktisk kun gøre noget hvis det er et stykke hvor der er 2 minuser med. I stykkerne med / og * er der ko ikke så meget andet at gøre end bare at ophæve, der viser parentesen bare at det skal regnes ud sammen.
Håber du kunne bruge svarene.
/Xabbu
+- = -
-- = +
Så du skal faktisk kun gøre noget hvis det er et stykke hvor der er 2 minuser med. I stykkerne med / og * er der ko ikke så meget andet at gøre end bare at ophæve, der viser parentesen bare at det skal regnes ud sammen.
Håber du kunne bruge svarene.
/Xabbu
Svar #2
02. marts 2003 af MarieBS (Slettet)
Du skal altid regne det ud der står inden i parentesen før du begynder at ophæve den.
Hvis der står + foran parentesen kan den fjernes uden videre.
Hvis der står - foran parentesen skal du skifte fortegn for alle led i parentesen når du fjerner den.
Hvis parentesen skal ganges med et tal, skal du gange alle led i parentesen med tallet når du fjerner den.
Hvis der står + foran parentesen kan den fjernes uden videre.
Hvis der står - foran parentesen skal du skifte fortegn for alle led i parentesen når du fjerner den.
Hvis parentesen skal ganges med et tal, skal du gange alle led i parentesen med tallet når du fjerner den.
Skriv et svar til: Ophævning af parenteser???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
