Matematik
hjælp plzz diffrentier
27. februar 2008 af
KME89 (Slettet)
Hey igen nogen der kan hjælpe mig med nogle af disse opgaver? Jeg skal bruge regnereglerne men er ikke helt med på hvordan..
1) f(x)=x^2+x-4/x-2
2) f(x)=4x^3-x^2+3x-7
3) f(x)=(5x^2-2)(3x^5+8)
4) f(x)=6(3x^2+5)-5
5) f(x)=(x^2+5)^3/(x-2)
er simple lost :(
1) f(x)=x^2+x-4/x-2
2) f(x)=4x^3-x^2+3x-7
3) f(x)=(5x^2-2)(3x^5+8)
4) f(x)=6(3x^2+5)-5
5) f(x)=(x^2+5)^3/(x-2)
er simple lost :(
Svar #2
27. februar 2008 af KME89 (Slettet)
har fået at vide at jeg skal bruge disse regler, men hvordan ?
Svar #3
27. februar 2008 af KME89 (Slettet)
1 og 2:
benyt reglerne:
f(x)=x^a---> f'(x)=a*x^(a-1)
og
f(x)=g(x)+h(x)-->f'(x)=g'(x)+h'(x)
3) brøkreglen(ses i formelsamlingen)
4) f(x)=k*g(x)-->f'(x)=k*g'(x)
5) brøkreglen samt reglen for en sammensatfunktion.
benyt reglerne:
f(x)=x^a---> f'(x)=a*x^(a-1)
og
f(x)=g(x)+h(x)-->f'(x)=g'(x)+h'(x)
3) brøkreglen(ses i formelsamlingen)
4) f(x)=k*g(x)-->f'(x)=k*g'(x)
5) brøkreglen samt reglen for en sammensatfunktion.
Skriv et svar til: hjælp plzz diffrentier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
