Matematik
skæringspunkter med korrdinatsys.
27. februar 2008 af
yazahra (Slettet)
hey alle sammen:)
er blot lidt forvirret i denne opgave.
opgaven lyder således:
En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5
1)Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemts 2-akse.
jeg har beregnet cirklens ligning:
x^2 - 6x + y^2 + 4y = 12
men jeg ved blot ikke hvordan jeg kan regne koordinatsættet til cirklens skæringspunkter ud ??
håber i kan hjælpe
på forhånd TAK :)
er blot lidt forvirret i denne opgave.
opgaven lyder således:
En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og radius 5
1)Bestem koordinatsættet til cirklens skæringspunkter med koordinatsystemts 2-akse.
jeg har beregnet cirklens ligning:
x^2 - 6x + y^2 + 4y = 12
men jeg ved blot ikke hvordan jeg kan regne koordinatsættet til cirklens skæringspunkter ud ??
håber i kan hjælpe
på forhånd TAK :)
Svar #2
27. februar 2008 af yazahra (Slettet)
hvordan kan du sige det??.... jeg skal regne det ud uden brug af hjælpemidler.....
Svar #3
27. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Ethvert punkt på y-aksen har jo x-koordinaten 0. Du indsætter således x=0 hvilket giver dig andengradsligningen:
y^2 + 4y = 12
Som du løser.
y^2 + 4y = 12
Som du løser.
Skriv et svar til: skæringspunkter med korrdinatsys.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
