Matematik
65 000 bakterier
28. februar 2008 af
cloudo (Slettet)
En bakteriekultur vokser med 7 % i timen. Ved målingens start er der 65 000 bakterier.
a. Beskriv sammenhængen mellem tiden og antallet af bakterier med en ligning.
c. Hvor mange bakterier var der to timer før målingen startede (time = 2)?
Er der nogen der har nogle forslag?
ved c'eren er det så ikke bare
65000/(1+0,07)^2 = 56773,5?
a. Beskriv sammenhængen mellem tiden og antallet af bakterier med en ligning.
c. Hvor mange bakterier var der to timer før målingen startede (time = 2)?
Er der nogen der har nogle forslag?
ved c'eren er det så ikke bare
65000/(1+0,07)^2 = 56773,5?
Svar #1
28. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Der må være tale om en forskrift af typen f(x) = b*a^x. Hvad skal a og b være? Husk, at f(0) = 65000. Hvad skal du så gange b med for at få en tilvækst på 7%? Kom med et forslag. Din c) er rigtig. Så har du også indirekte din forskrift.
Svar #3
29. februar 2008 af sigmund (Slettet)
Bakteriekulturen starter med 65000, og vokser med 7% i timen. Efter én time er bakteriekulturen vokset til 65000 + 0.07*65000 = (1+0.07)*65000 = 1.07*65000. Efter to timer er den vokset til 1.07*1.07*65000 = (1.07^2)*65000, efter tre timer til 1.07*1.07*1.07*65000=(1.07^3)*65000. Du ser et mønster her: efter x timer er bakteriekulturen vokset til (1.07^x)*65000. Den søgte forskrift er således f(x)=65000*1.07^x. Antallet af bakterier to timer før målingens start findes ved at beregne f(-2).
Skriv et svar til: 65 000 bakterier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
