Matematik

Trigonometriske funktioner

28. februar 2008 af Cosmo (Slettet)
Hvis jeg har en stamfunktion F(x)=ln(sin(x))+4 og skal vise at den er stamfunktion til f(x)=1/tan(x).

Jeg kan få det ned til cos(x)/sin(x)? Kan i hjælpe?

I må selvfølgelig også gerne hjælpe med at integrere f(x) for at vise det den anden vej.

håber der er lidt hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Så er det da vidunderligt at tan(x) = sin(x)/cos(x).

Svar #2
28. februar 2008 af Cosmo (Slettet)

hvad så med 1/tan(x)?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2008 af Danielras (Slettet)

tan(x) = sin(x)/cos(x) medfører jo at:

1/tan(x) = cos(x)/sin(x)

Svar #4
28. februar 2008 af Cosmo (Slettet)

kan du så også integrere 1/tan(x) og så få ln(sin(x))? jeg er sku forvirret

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2008 af mathon

#4
se
http://peecee.dk/upload/view/100827

Svar #6
29. februar 2008 af Cosmo (Slettet)

matematik nørd :P

du skulle lige ha resten af opgaven også så..men tak :D,

Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.