Matematik

Ligningssystem

29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)
Hejsa.

Jeg har fået til opgave at løse ligningssystemet:
-x+3y=6
2x+y=-5

Jeg aner bare ikke hvad, der menes med ligningssystemet. Nogle, der evt kan hjælpe mig?

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

Du skal løse to ligninger med to ubekendte.

Svar #2
29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Okay, tak.. kan du måske give mig et lille hint til hvordan jeg går i gang`?

Brugbart svar (1)

Svar #3
29. februar 2008 af Sentinox (Slettet)

Løs f.eks. den første af ligningerne med hensyn til x:

-x+3y=6 <=> x = 3y-6

Indsæt dette i nummer, og vupti, så kan y bestemmes.
Når y er bestemt, kan du sætte den fundne y-værdi ind i den første eller anden ligning, og deraf bestemme x.

//Sentinox

Svar #4
29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Mnh, indsæt det i nummer hvad? Altså, skal jeg indsætte 3y-6 på x's plads i ligning nummer to og så isolere y, eller? Nej.. nu har jeg helt tabt tråden :(

Brugbart svar (1)

Svar #5
29. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Ja.

Svar #6
29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Aaarh, tak :D har fundet ud af det nu!

Brugbart svar (1)

Svar #7
29. februar 2008 af mathon

I: -x+3y=6
II: 2x+y=-5 ..............I ganges med 2

III: -2x + 6y = 12
II:.. 2x + y = -5.........III og II adderes

7y = 7,
y = 1 ....................... som indsat i
2x+y=-5................... giver

2x+1=-5
2x = -6

x = -3

konklusion:
(x,y) = (-3,1)

Svar #8
29. februar 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Godt du lige kom ind, mathon, for havde faktisk oversæt den sidste proces med at finde x.

Brugbart svar (1)

Svar #9
08. september 2009 af SoniaP (Slettet)

Men hvorfor ganges I med 2?


Brugbart svar (1)

Svar #10
08. marts 2010 af kamilla17 (Slettet)

Kan nogen hjælpe med 4x+5x=13 og x-y=1?

gerne et lille hint


Brugbart svar (1)

Svar #11
08. marts 2010 af mathon

I:  4x + 5x = 13
II:  x - y = 1                   II multipliceres med 5 og kaldes III

I:   4x + 5x = 13
III:  5x - 5y = 5               I og III adderes

     9x = 18
      x = 2                      som indsat i II: x - y = 1 giver

      2 - y = 1
      y = 1
 


 


Brugbart svar (1)

Svar #12
08. marts 2010 af kamilla17 (Slettet)

Jeg har lavet en fejl, der skal stå 4x+5y=13  og x-y=1


Brugbart svar (1)

Svar #13
06. april 2011 af misshj (Slettet)

en der kan forklare denne?

x+y=2

3x+y=14


Brugbart svar (1)

Svar #14
06. april 2011 af mathon

    -x - y = -2
    3x + y =14              ligningerne adderes

    2x = 12
    x = 6                        som indsat i   x + y = 2  giver

    6 + y = 2
    y = -4
 

   


 


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.