Matematik
hjælp til differentialkvotient
29. februar 2008 af
MissHoney (Slettet)
R der nogle som kan fortælle mig hvordan jeg skal løse
(-3x^5- 5/x^4)^9
og
(2x+3)^-3
på forhånd tak.
(-3x^5- 5/x^4)^9
og
(2x+3)^-3
på forhånd tak.
Svar #2
01. marts 2008 af Sentinox (Slettet)
Du har altså en sammensat funktion, og kan derfor benytte regnereglen:
(fog)'(x) = f'(g(x))*g'(x)
I vores situation, haves således
f = x^9, f' = 9*x^8
g = -3x^5- 5/x^4, g' = -15*x^4+20/x^5
=>
d/dx((-3x^5- 5/x^4)^9) = 9*(-3x^5- 5/x^4)^8 * (-15*x^4+20/x^5)
Benyt nu samme metode med den næste...
//Sentinox
(fog)'(x) = f'(g(x))*g'(x)
I vores situation, haves således
f = x^9, f' = 9*x^8
g = -3x^5- 5/x^4, g' = -15*x^4+20/x^5
=>
d/dx((-3x^5- 5/x^4)^9) = 9*(-3x^5- 5/x^4)^8 * (-15*x^4+20/x^5)
Benyt nu samme metode med den næste...
//Sentinox
Skriv et svar til: hjælp til differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
