Fysik
Varmt te ?
29. februar 2008 af
KME89 (Slettet)
Et tekrus med masse 0,25 kg er lavet af et matriale med specifik varmekapictet 0,95 kJ/(kg*K). kruset indeholder 200 mL vand.
Hvor stor en varmekapcitet er systemet bestående af krus og vand ? Hmm
Hvor stor en varmekapcitet er systemet bestående af krus og vand ? Hmm
Svar #1
01. marts 2008 af JesperJuul (Slettet)
Udregn Ckop = 0,25 kg * 0,95 kJ/(kg*K).
Massen af vandet må ca. være 0,2 kg. Så du har:
Cvand = 0,2 kg * c_vand.
Så får du:
C = Ckop + Cvand = 0,25 kg * 0,95 kJ/(kg*K) + 0,2 kg * c_vand.
Massen af vandet må ca. være 0,2 kg. Så du har:
Cvand = 0,2 kg * c_vand.
Så får du:
C = Ckop + Cvand = 0,25 kg * 0,95 kJ/(kg*K) + 0,2 kg * c_vand.
Skriv et svar til: Varmt te ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
