Fysik
Brydning
01. marts 2008 af
densnugnu (Slettet)
Jeg har lidt problemer med et par opgaver som jeg håber nogen vil hjælpe med.
Et laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter med 100 streger pr. mm.
a) beregn gitter konstanten. (er den ikke bare 100/mm??)
b) beregn afbøjningsvinklerne for 1.,2.og 3. orden.
Et laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter med 100 streger pr. mm.
a) beregn gitter konstanten. (er den ikke bare 100/mm??)
b) beregn afbøjningsvinklerne for 1.,2.og 3. orden.
Svar #1
01. marts 2008 af mathon
a)
d = 1/(100 streger/mm) = 0,01 mm/streg
b)
benyt
d*sin(phi_n) = n*lambda
sin(phi_n) = n*(lambda/d)
phi_n = sin^-1[n*(lambda/d)] for n henholdsvis 1, 2 og 3
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/101133
d = 1/(100 streger/mm) = 0,01 mm/streg
b)
benyt
d*sin(phi_n) = n*lambda
sin(phi_n) = n*(lambda/d)
phi_n = sin^-1[n*(lambda/d)] for n henholdsvis 1, 2 og 3
se evt.
http://peecee.dk/upload/view/101133
Svar #2
01. marts 2008 af densnugnu (Slettet)
tak. hvad er det nu lige n er? kan det passe det den også bliver omtalt som "m"?
Skriv et svar til: Brydning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
