Matematik
T = 21 + 59 * e^-1,066*t
02. marts 2008 af
Kildenn (Slettet)
Hey.
har brug for hjælp til at løse denne opgave.
T = 21 + 59 * e^-1,066*t
T = temperatur
t= tid, målt i timer...
a) bestem væskens temp efter en time og beskriv betydningen af tallet 21.
- Så sætter man jo til at være "1", men hvad skal der gøres efterfølgende?
b) Bestem hvor lang tid der går, før væskens temp er 30 C.
- Skal man så bare sætte T = 30.. og hvad mere?
På forhånd tak!
har brug for hjælp til at løse denne opgave.
T = 21 + 59 * e^-1,066*t
T = temperatur
t= tid, målt i timer...
a) bestem væskens temp efter en time og beskriv betydningen af tallet 21.
- Så sætter man jo til at være "1", men hvad skal der gøres efterfølgende?
b) Bestem hvor lang tid der går, før væskens temp er 30 C.
- Skal man så bare sætte T = 30.. og hvad mere?
På forhånd tak!
Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)
T(t) = 21 + 59 * e^(-1,066*t)
a1) T(1)= 21 + 59 * e^(-1,066*1)=... grader celcius(såfremt dette er måleenheden for temperaturen)
a2) Prøv at lade t --> oo, hvad går funktionen derved mod?
b) Løs ligningen: T(t)=21 + 59 * e^(-1,066*t)=30
hint: logaritmeregnereglen ln(e^(kt))= ln(e)*kt=1*kt=kt
vil være dig en hjælp :-)
a1) T(1)= 21 + 59 * e^(-1,066*1)=... grader celcius(såfremt dette er måleenheden for temperaturen)
a2) Prøv at lade t --> oo, hvad går funktionen derved mod?
b) Løs ligningen: T(t)=21 + 59 * e^(-1,066*t)=30
hint: logaritmeregnereglen ln(e^(kt))= ln(e)*kt=1*kt=kt
vil være dig en hjælp :-)
Skriv et svar til: T = 21 + 59 * e^-1,066*t
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
