Matematik

HJÆLP

02. marts 2008 af sone babai (Slettet)
Er det rigtigt af et ark A1-papir har et areal på 0.5 kvadratmeter?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

du kunne jo måle dig frem?:)

Svar #2
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

har jeg prøvet var bar lidt i tvivl?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

594mm * 841mm (international) = 499554mm^2 = 0.5m^2

Søg evt. på "papirstørrelser" på Wikipedia.dk

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Hvis du har arealet af et a4 ark, så gang med 2, så har du arealet af et a3 ark, gang med 2 igen, så har du arealet af et a2 ark, gang med 2 igen, og du vil få arealet af et a1 ark.

dvs:
A_a1=2*2*2*A_a4=8*A_a4

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Jf.:
http://kortlink.dk/4v9e

A = 594mm * 841mm
A = 59,4cm * 84,1cm
A = 0,594m * 0,841m
A = 0,4995m^2

Så det passer meget fint.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4 den passede vist ikke helt alligevel :-)

Svar #7
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

forstår det faktisk ikk helt nu? er blevet lidt forvirret :s

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2008 af Danielras (Slettet)

"Er det rigtigt af et ark A1-papir har et areal på 0.5 kvadratmeter?"

Ja cirka, arealet er 0.4995m^2.

Svar #9
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

Hmm , hvordan kan jeg evt. skrive det op?

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

#9.
Som i #5. Du kender længden og bredden på arket i millimeter (mm), som du let kan omregne til meter (m), ved at gange 1000. Dernæst bruger du arealformlen med "længde" og "bredde" i meter: Areal = længde * bredde; derved får du arealet i kvadratmeter (m^2).

Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.