Matematik
hjælp til bestemmelse af forskrift
02. marts 2008 af
Pernille23 (Slettet)
Hej
Er der nogen, der har nogle noter til, hvordan man finder forskriften til en funktion, der er en parabel? (den går igennem 3 punkter)
Er der nogen, der har nogle noter til, hvordan man finder forskriften til en funktion, der er en parabel? (den går igennem 3 punkter)
Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)
3 ligninger med 3 ubekendte
eller hvis det er 2 rødder og et punkt:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
eller hvis det er 2 rødder og et punkt:
f(x)=a(x-r1)(x-r2)
Svar #2
03. marts 2008 af mathon
opfølgning på #1's
3 ligninger med 3 ubekendte:
y = ax^2+bx+c
du indsætter de tre punkters koordinater og får
y1 = ax1^2+bx1+c
y2 = ax2^2+bx2+c
y3 = ax3^2+bx3+c , som du taster ind på TI-89
således
solve(y1=ax1^2+bx1+c and y2=ax2^2+bx2+c and y3=ax3^2+bx3+c,{a,b,c}) ENTER
og
displayet giver dig værdierne
for
a, b og c
3 ligninger med 3 ubekendte:
y = ax^2+bx+c
du indsætter de tre punkters koordinater og får
y1 = ax1^2+bx1+c
y2 = ax2^2+bx2+c
y3 = ax3^2+bx3+c , som du taster ind på TI-89
således
solve(y1=ax1^2+bx1+c and y2=ax2^2+bx2+c and y3=ax3^2+bx3+c,{a,b,c}) ENTER
og
displayet giver dig værdierne
for
a, b og c
Skriv et svar til: hjælp til bestemmelse af forskrift
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
