Fysik

gitterkonstant

02. marts 2008 af mm :) (Slettet)
Jeg sidder med en opgave der hedder..
"Laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter med 100 streger pr. mm.

a Beregn gitterkonstanten"

Æhh.. er gitterkonstanten ikke givet i opgaven? d er jo 100 ... Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af mathon

d = 1/(100 mm^(-1)) = 0,01 mm

Svar #2
02. marts 2008 af mm :) (Slettet)

hvorfor skal det divideres med 100?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af mathon

100 streger på 1 mm
1 streg på (1 mm)/100 = 0,01 mm

"streg" = gittersafstanden, d

Svar #4
02. marts 2008 af mm :) (Slettet)

tusind tak :)
bliver 1*10^-5 så gitterkonstanten i m?

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2008 af mathon

JA!!!:-)

Skriv et svar til: gitterkonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.