Fysik

*Hvor mange km er et lysår?*

03. marts 2008 af kiwidinok (Slettet)
Hej
Skal dividere 30km/s med 400 mio.lysår. Skal derfor have samme enhed.
Nogle der kan hjælpe?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

1 ly = 9,46 * 10^12 km

D.v.s.:

400 mio. ly = 3,784 * 10^21 km

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Skriv evt. "400 million light-years to kilometres" i Google-Søgning: http://www.google.dk/search?num=20&hl=da&q=400+million+light-years+to+kilometres&btnG=S%C3%B8g&meta=

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2008 af mathon

c = 2,99792*10^5 km/s

lysår = (365,25*24*3600 s)*(2,99792*10^5 km/s) = 9,46072*10^17 km

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af mathon

tastfejl:
9,46072*10^17 km --> 9,46072*10^12 km

Skriv et svar til: *Hvor mange km er et lysår?*

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.