Fysik

SVÆR opgave

03. marts 2008 af reinholdt_w (Slettet)
Hej folkens. Jeg håber i ville hjælpe mig med at løse denne her opgave. På forhånd mange tak.

En kogeplade til 230 V indeholder to tråde med resistanserne 45,5 ohm og 75,0 ohm. Trådene kan med en omskifter forbindes til elnettet enkeltvis eller koblet sammen i serie eller parallel.
Jeg skal nu beregne de mulige resistanser af kogepladen?
Jeg ved at jeg skal regne sådan her på det, men jeg ved ikke hvorfor osv?

R= 45,5 + 75,0= 120,5

Parallel:
1/R= 1/45,5 + 1/75,0= 0,035311355

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du tænker på udledningen for erstatningsresistanser, eller?

Brugbart svar (1)

Svar #2
03. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

#0 Kig dog i din bog... Utrolig så meget tid du kan bruge på en usandsynlig nem opgave... Den gang jeg gik i gym mener jeg da det meste stod i min orbit...

Brugbart svar (1)

Svar #3
03. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det gør det også. :) Jeg har stadigvæk mine Orbit bøger. ;)

Brugbart svar (1)

Svar #4
03. marts 2008 af mathon

Parallel:
1/Rp= (1/(45,5 Ohm)) + (1/(75,0 Ohm)) = 0,035311355 S
og
Rp = (1/(0,035311355 S)) = 28,3195 S^(-1) = 28,3195 Ohm

eller:

Rp = (R1*R2)/(R1+R2) = ((45,5 Ohm)*(75,0 Ohm))/((45,5 Ohm)+(75,0 Ohm)) =

(3412,5 Ohm^2)/(120,5 Ohm) = 28,3195 Ohm

Skriv et svar til: SVÆR opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.