Fysik
gitterformlen!
03. marts 2008 af
mm :) (Slettet)
"Laserlys med bølgekængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter. Vinklen til 2. ordens afbøjning er 22,3 grader
a. hvor stor er gitterkonstanten?
b. hvor mange streger har gitteret pr. mm?"
a= jeg har fået den til 3,335*10^-6 m ved at isolere d i gitterformlen. Er det rigtigt?
og jeg har ikke noget rigtig bud på b'eren.. skal jeg regne 3,334*10^-6 m om til mm først, og så dividere med 100? Hhhmmhh :\
a. hvor stor er gitterkonstanten?
b. hvor mange streger har gitteret pr. mm?"
a= jeg har fået den til 3,335*10^-6 m ved at isolere d i gitterformlen. Er det rigtigt?
og jeg har ikke noget rigtig bud på b'eren.. skal jeg regne 3,334*10^-6 m om til mm først, og så dividere med 100? Hhhmmhh :\
Svar #1
04. marts 2008 af mathon
a) Er rigtig :-)
b)
d = 3,335*10^(-6) m = 3,335*10^(-6)*10^3 mm = 3,335*10^(-3) mm = 0,003335 mm
Afstanden mellem stregerne er 0,003335 mm
Hvor mange streger er der så plads til på 1 mm?
b)
d = 3,335*10^(-6) m = 3,335*10^(-6)*10^3 mm = 3,335*10^(-3) mm = 0,003335 mm
Afstanden mellem stregerne er 0,003335 mm
Hvor mange streger er der så plads til på 1 mm?
Svar #5
16. juni 2009 af skjuul (Slettet)
hvad er gitter formlen er der nogen der kan forklare mig den
Skriv et svar til: gitterformlen!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
