Matematik

HJÆLP!

27. august 2004 af Maria86 (Slettet)
Hej venner!!! Jeg har hårdt brug for jeres hjælp! På mandag skal vi aflevere en opgave, men jeg har ikke været til timerne pga en slem halsbetændelse....:'(

Kan i hjælpe mig med denne opgave:

Tegn i samme koordinatsystem grafen for hver af det to funktioner:

f(x) = 10 * 0,7 i x'te (kan ik x skrive i potens)
g(x) = 2 * 1,45 i x'te

Aflæs grafen for hvilket x der gælder at f(x) = g(x)
Indsæt derefter det aflæste x i begge forskrifte f(x) og g(x) og vurder så deraf hvor præcis aflæsningen har været.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

1. Næste brug en mere sigende overskift!

2. Hvor er det helt præcist du har problemer i opgaven? Du skal tegne graferne for de to funktioner, også finde skæringspunktet (f(x)=g(x)). Prøv at tegne graferne i din grafregner.
Derefter sæt f(x) = g(x) ved
10*0,7^x = 2*1,45^x

Her bruger du så bar logaritme regnereglerne. Dvs. du kan tage logaritmen på begge sider også kan du løse den mht x.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

Jeg tror endda det er endnu enklere... Opgaven lægger op til at man skal lære noget om at tegne grafer og hvor (u)sikkert det er bare at aflæse.

Tror du skal tegne dem og så se hvor de skærer... x=et.eller.andet . dette sættes så ind i hver af de to ligninger hvorefter du vil få to resultater der sikkert afviger skønt de ikke burde.

... det er jo ngt^x så et lille udsving i x vil ha stor betydning.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2004 af P3X-018 (Slettet)

Jaja. Man skal nok tegne graferne og aflæse skæringspunktet. Men efter som hun går i 3.g og det er en aflevering, så tror jeg ikke at det er nok med at aflæse, og derefter bestemme en x-værdi. Det er vel også nødvendigt at man løser
f(x)=g(x), som et bevis.
Men det er så op til selve personen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

"vurder så deraf hvor præcis aflæsningen har været."

det ka godt være det ville være en ide (#3) og så se den procentvise afvigelse i begge de to tilfælde...

Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.