Fysik
isolering
03. marts 2008 af
Camilloo (Slettet)
Hej alle
Håber i kan hjælpe mig på vej og give mig forslag og meget gerne pædagogiske forklaringer :)
STÅLPLADENS TYKKELSE
På stålværket kontrolleres de fremstillede stålpladers tykkelse ved hjælp af strålingen fra en radioaktiv kilde. Man bruger en 137Cs-kilde med aktiviteten 37,0 GBq.
Halveringstiden for 137Cs er 30,2år.
Kilden udsender gamma-stråling. Når gammastrålingen passerer gennem stof, absorberes en del af strålingen.
Tællehastigheden I(x) efter passage af stoftykkelsen x er
I(x)=I0*e^(-u*x)
u er absorptionskoefficienten og I0=1,54*10^6s^(-1) er tællehastigheden, når der ikke er nogen stålplade mellem kilde og detektor.Halveringstykkelsen for stål er x½ = 1,05 cm (x½, er x med en sænket ½).
a)beregn absorptionskoefficienten?
b)hvad er stålpladetykkelsen, når tællehastigheden I måles til 4,11*10^5 s^(-1
Når det er jeg skal isolerer u altså absorptionskoeff.får jeg to ubekendte. nemlig u og I(X)... Hvordan skal den isoleres
Hej alle
Håber i kan hjælpe mig på vej og give mig forslag og meget gerne pædagogiske forklaringer :)
STÅLPLADENS TYKKELSE
På stålværket kontrolleres de fremstillede stålpladers tykkelse ved hjælp af strålingen fra en radioaktiv kilde. Man bruger en 137Cs-kilde med aktiviteten 37,0 GBq.
Halveringstiden for 137Cs er 30,2år.
Kilden udsender gamma-stråling. Når gammastrålingen passerer gennem stof, absorberes en del af strålingen.
Tællehastigheden I(x) efter passage af stoftykkelsen x er
I(x)=I0*e^(-u*x)
u er absorptionskoefficienten og I0=1,54*10^6s^(-1) er tællehastigheden, når der ikke er nogen stålplade mellem kilde og detektor.Halveringstykkelsen for stål er x½ = 1,05 cm (x½, er x med en sænket ½).
a)beregn absorptionskoefficienten?
b)hvad er stålpladetykkelsen, når tællehastigheden I måles til 4,11*10^5 s^(-1
Når det er jeg skal isolerer u altså absorptionskoeff.får jeg to ubekendte. nemlig u og I(X)... Hvordan skal den isoleres
Skriv et svar til: isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
