Matematik

substitution i ubestemte integrale

04. marts 2008 af Nineb (Slettet)
bestem S(x^5+2)
hvad er u her og du/dx?
kan aldrig finde rundt i det.
har resultatet: 1/6x^6+2x

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

substitution er skam ikke brugbart her.

Brug blot:
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)+ c
S k dx = kx+c

Hvor c er integrationskonstanten.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2008 af peberdelfinen (Slettet)

er du sikker på at du skal bruge substitution?

hvis du integrerer x^5+2 på almindelig vis giver det 1/6x^6+2x, så substitution virker unødvendigt...

Svar #3
04. marts 2008 af Nineb (Slettet)

ja, det nødvendigt fordi opgaven er uden hjælpemidler.

hvordan kommer jeg så frem til resultatet?

u=?
dy/dx=?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Sikke da noget vrøvl, fordi det er uden hjælpemidler, betyder det skam ikke, at man SKAL benytte substitution!

Svar #5
04. marts 2008 af Nineb (Slettet)

hvad siger min lærer til det?

hvis der bare står: S(x^5+2) --> 1/6x^6+2x?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Din lærer siger, flot, du brugte ikke substitution, som er fuldstændig ubrugeligt her.

Skriv et svar til: substitution i ubestemte integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.