Matematik
bestem en funktion
04. marts 2008 af
KME89 (Slettet)
hvordan løser man denne opgave...
en funktion f er givet ved forskriften f(x)=2roden af x.
bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (4,f(4)).
vis at denne tangent også er tangent til cirklen med ligning. x^2+y^2-2x-10y+21=0
en funktion f er givet ved forskriften f(x)=2roden af x.
bestem en ligning for tangenten til grafen i punktet (4,f(4)).
vis at denne tangent også er tangent til cirklen med ligning. x^2+y^2-2x-10y+21=0
Svar #1
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)
1)
Find f(4).
Find f'(x).
Find f'(4)
Indsæt f'(4) og det kendte punkt i (f'(4) svarer til a):
y = ax + b
Heraf findes b.
2)
Der er to måder. Enten omskriver du cirklens ligning således at du kan finde centrumkoordinaterne. Herefter finder du afstanden fra centrum til linien. Er den lig radius er den tangent.
Den anden mulighed at at indsætte udtrykket for linien på y's plads i cirklens ligning, reducere og vise at du kun finder en løsning.
Find f(4).
Find f'(x).
Find f'(4)
Indsæt f'(4) og det kendte punkt i (f'(4) svarer til a):
y = ax + b
Heraf findes b.
2)
Der er to måder. Enten omskriver du cirklens ligning således at du kan finde centrumkoordinaterne. Herefter finder du afstanden fra centrum til linien. Er den lig radius er den tangent.
Den anden mulighed at at indsætte udtrykket for linien på y's plads i cirklens ligning, reducere og vise at du kun finder en løsning.
Skriv et svar til: bestem en funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
