Fysik

Laserkirurgi "hjælp"

04. marts 2008 af Zaga (Slettet)

En der kan være så sød at hjælpe med b) i dette link:

[
http://peecee.dk/upload/view/101727
]


PÅ forhånd siger jeg mange tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af Lurch (Slettet)

Du skal overveje hvor meget energi laseren kan nå at afsætte i huden før end den har passeret. Dernæst skal du overveje hvor stort et område der er tale om. På den måde kan du estimere hvor langt den kan gå ned i huden

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Og husk at arealet af laserstrålen på huden er en cylinder med en halvcirkel i hver ende...

Svar #3
04. marts 2008 af Zaga (Slettet)


Undskyld, jeg kan slet ikke se det!

Jeg behøver meget mer' hjælp!

Brugbart svar (1)

Svar #4
04. marts 2008 af Stenalt (Slettet)

Du ved jo at effekten er 60 J/s... Og du kender ligeledes energien der skal til for at fordampe vævet... Du kan således regne ud hvor meget der fordampes pr sekund...

Svar #5
04. marts 2008 af Zaga (Slettet)


Ohh, mange tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. februar 2010 af lightfire33 (Slettet)

 tråden er ikke så aktuel længere men jeg spørgsmål b i forbindelse med min srp og hvis andre har brug for et eksempel kan de jo bruge den.

laser output: 60Watt
Laserstråle diameter: 0,4mm
laser flyttes med hastigheden: 2,0 cm/s
væv densitet: 0,95g/cm3
væv fordampes ved en energi på 2,4kJ per gram
Der ønskes at finde ud af hvor dybt laseren skærer og hvor meget væv der fjernes i processen.
Først beregnes arealet af det berørte område
(0,04cm*π)+(0,04cm*1,996cm)=0,205504?cm?^2
Så finder man ud af hvor meget væv laseren fordamper på 1 passering
60Joule/(2400joule*gram)=?(?0,025gram)
Så finder man ud af hvor meget væv det svarer til.
0,025gram/(0,95 g/?cm?^3 )=0,026?cm?^3
Man kan nu finde ud af hvor dybt der er blevet skåret.
(0,026?cm?^3)/(0,205504?cm?^2 )=?(?0,126518cm)
Med de ovenstående antagelser vil der altså skåret en 0,126518cm dyb rille i vævet,
og fjernet 0,025 gram væv.
 

lasse. j


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2010 af EmilieAC (Slettet)

jeg sidder med samme opgave, og til lasse j's svar forstår jeg ikke hvor tallet 1,996 cm kommer fra? altså hvordan du kommer frem til de tal du sætter ind.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2010 af lightfire33 (Slettet)

 de 1.996 cm er afstanden imellem centrum af de to "cirkler" der vil være i værd ende af det rektangel der opstår når man brænder i en lige linje med en laser..  

jeg har som sagt løst opgaven i min srp som du kan hente på linket herunder.

http://rapidshare.com/files/391189324/srp___billede.rar 


Skriv et svar til: Laserkirurgi "hjælp"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.