Fysik
hjælp med Studieretningsprojekt. Haster!!
04. marts 2008 af
ninashahin (Slettet)
Hey allesammen. Jeg er virklig på bar bund!
Jeg er igang med min studieretningsopgave i MAT(A) og Fysik(B), der omhandler; Faldende muffinforme.
Er der nogen der har lavet noget der minder om? Eller noggen som gider tage sig tid til at hjælpe mig bare til at få et overblik??
På forhånd tusind tak. ;D
Jeg er igang med min studieretningsopgave i MAT(A) og Fysik(B), der omhandler; Faldende muffinforme.
Er der nogen der har lavet noget der minder om? Eller noggen som gider tage sig tid til at hjælpe mig bare til at få et overblik??
På forhånd tusind tak. ;D
Svar #1
04. marts 2008 af Lurch (Slettet)
Det lyder vældig eksotiskmed muffinforme :)
Jeg har ikke lavet noget lignende, men så vidt jeg kan se, så må det i bund og grund handle om de frie fald og luftmodstand.
Det frie fald er ganske simpelt hvis man ser bort fra gnidning. Når du tager gnidning/luftmodstand med, så bliver alt matematisk advanceret. Så står du med nogle differentialligninger der skal løses. Det vil jeg næsten tro du kan slippe afsted med med mat på A niveau.
Så der kan laves teori matematisk udfra newtons 2. lov, samt eksperimenter til at se hvad der sker når muffinformene ændrer form, falder fra større højder osv osv.
Jeg har ikke lavet noget lignende, men så vidt jeg kan se, så må det i bund og grund handle om de frie fald og luftmodstand.
Det frie fald er ganske simpelt hvis man ser bort fra gnidning. Når du tager gnidning/luftmodstand med, så bliver alt matematisk advanceret. Så står du med nogle differentialligninger der skal løses. Det vil jeg næsten tro du kan slippe afsted med med mat på A niveau.
Så der kan laves teori matematisk udfra newtons 2. lov, samt eksperimenter til at se hvad der sker når muffinformene ændrer form, falder fra større højder osv osv.
Svar #2
04. marts 2008 af ninashahin (Slettet)
Ja det var skide skægt at lave forsøget. ;D
hmm ja det er rigtigt. Jeg ved ikke hvordan jeg skal få en glidende overgang mellem de to fag.??
Om ja jeg skal også gøre rede for (fg)'(x)= f'(x)+g(x) * f(x)+g'(X) og for derefter at differentiere i hånden; f1(x)= ax(1- e^(-bx)) og f2(x)= a(x + (1/b)*e^(-bx)) for også at kunne bevise at disse 2 har egenskaber med passende valg af konstanterne a og b.??
hmm ja det er rigtigt. Jeg ved ikke hvordan jeg skal få en glidende overgang mellem de to fag.??
Om ja jeg skal også gøre rede for (fg)'(x)= f'(x)+g(x) * f(x)+g'(X) og for derefter at differentiere i hånden; f1(x)= ax(1- e^(-bx)) og f2(x)= a(x + (1/b)*e^(-bx)) for også at kunne bevise at disse 2 har egenskaber med passende valg af konstanterne a og b.??
Skriv et svar til: hjælp med Studieretningsprojekt. Haster!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
