Fysik

Kosmologi - Haster pga terminsprøve

04. marts 2008 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Nogle der kunne være søde at forklare mig, hvordan jeg skal løse opgave b og c i denne her eksamensopgave:

http://tinypic.com/view.php?pic=adkdj7&s=3


På forhånd mange tusind tak,
Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af QaZZaQ

b) Du ved at rødforskydningen til tiden 2,1 mia. år ifølge modellen er z=3.16. Benyt da (lambda_obs-lambda_lab)/lambda_lab=z.
c) Benyt Hubbles lov med


H_0=((da(t)/dt)/a(t))_(t=t_0)

Skriv et svar til: Kosmologi - Haster pga terminsprøve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.