Fysik
plzz hjælp
04. marts 2008 af
Nisa1 (Slettet)
Du skal lave varm suppe, og bruger en gryde fra skabet (20 grader), der består af 0,65 kg aluminium.
Du putter 1,0 kg frossen suppe ved -18 grader (suppe opfører sig som is og vand med hensyn til varmefylde).
Suppen skal først opvarmes til 0 grader, derefter smeltes og så opvarmes videre til 100 grader.
a) Hvor meget energi kræver opvarmningen af suppen og gryden?
B)Varmelegemet har en effekt på 1500 W, hvor lang tid vil opvarmningen mindst tage?
c) Hvad er nyttevrikningen (kun selve suppen), hvis opvarmningen faktiskt tager 15,0 min?
Du putter 1,0 kg frossen suppe ved -18 grader (suppe opfører sig som is og vand med hensyn til varmefylde).
Suppen skal først opvarmes til 0 grader, derefter smeltes og så opvarmes videre til 100 grader.
a) Hvor meget energi kræver opvarmningen af suppen og gryden?
B)Varmelegemet har en effekt på 1500 W, hvor lang tid vil opvarmningen mindst tage?
c) Hvad er nyttevrikningen (kun selve suppen), hvis opvarmningen faktiskt tager 15,0 min?
Svar #1
04. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)
a) Slå formlerne op for varmefylde og smeltevarme, så har du alle oplysninger du behøves.
b) "Din fundne energi"/1500W = ...J
c) Slå formlen op for nyttevirkning og brug svaret fra opgave b sammenholdt med 1500W*(15*60)s= ...J
b) "Din fundne energi"/1500W = ...J
c) Slå formlen op for nyttevirkning og brug svaret fra opgave b sammenholdt med 1500W*(15*60)s= ...J
Svar #2
04. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)
i opg b) fåes svaret selvfølgelig i sekunder og ikke i joules
Skriv et svar til: plzz hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
