Matematik

Differentialligning

04. marts 2008 af KME89 (Slettet)
Hej sidder her og skal lave en afl. til i morgen. Men jeg kan ikk det simple i differential regning? er der nogen der ville hjælpe mig igang med disse opgaver..

Fx: Bestem den aflede funktion samt f'(2) i hvert af følgende tilfælde:
1. f(x)=4x^2+3x-5
2. f(x)=x^2+10x
...

eller

Fx: f(x)=4*1/x

og er der nogen mulighed for at jeg kan bruge lommeregneren?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Er slet ikke nødvendigt. Kan du ikke slå reglerne op i din bog?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2008 af Jannik.rl (Slettet)

du kan nemt bruge din lommeregner ved at hvis du finder dit CAS-program på den og derefter finder diff( ... ).

Derudover er opgaverne nemme at lave i hånden. Ses der på den første hedder det sig at man diffenretiere ledene hver for sig. Slå regnereglerne op og se om du ikke kan få det til at stemme med at den første bliver
f'(x)=8x+3 (4x^2->8x, 3x->3 og -5 -> 0)

Svar #3
04. marts 2008 af KME89 (Slettet)

Ja men hvad med f'(2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Indsæt 2 på x's plads i f'(x).

Svar #5
04. marts 2008 af KME89 (Slettet)

Altså hvis jeg får ligningen til 8x+3 så bliver det 8*2+3 ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Ja

Svar #7
04. marts 2008 af KME89 (Slettet)

Nåårh okay dvs.
2. 2*x+10 er 2*2+10 ?
3. -4/x^2 er -4/2^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Ja

Svar #9
04. marts 2008 af KME89 (Slettet)

okay tusind tak for hjælpen..

Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.