Matematik

Sandsynligheden

05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)
Hej

Jeg søger en beregningsmetode til hvordan jeg regner sandsynligheden ud i dette eksempel.

Det er poker og der er fire spillere. Man kan sige at sandsynligheden for at en af dem vinder uden at vi kigger på kortene er 25% og 75% for at tabe, men hvordan kan jeg regne disse procenter ud over flere spil?

På forhånd tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

Hej forstår ikke helt hvad du mener med procenten for flere spil???

vil du bare kende fordelingen af vundne spil iforhold til at antal spilleede spil, skal du bare bruge en binomial fordeling...


Svar #2
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

Det jeg mener er hvis nu fx. de spiller 10 spil, hvor stor er sandsynligheden for at en spiller vinder? Hvordan regner jeg det ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

vinde alle spillende..??
ssh for at vinde kald den p=0.25 og q=0.75 for at tabe...
lad X være udfaldet af et spil, så skal du bare finde.. definer 1=vundet 0=tabt:

P(X_1=1,X_2=1,...X_10=1)

(da de er uafhæninge udfald af hinanden)

= P(X_1=1)*P(X_2=1)*,...,*P(X_10=1) = p^(10)= 0.25^10

store P stor for shh'en..

hjalp det..??

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

har du ikke en formel samling..??? du kan bruge binomialformlen til at udregne ssh'en for et givet antal vundet spil ud af et givet antal ved:

n!/(r!(n-r)!) * p^r*(1-p)^(n-r)

n er antallet af spil, r er antallet af vunde spil....

Svar #5
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

Nej desværre ikke helt. Det er bare hvor stor hans chance er for at vinde et af spillene?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

ja, så bruger du bare den formel jeg lige har givet dig... sætter r=1, og regner det så ud.. så får du shh'en for at vinde 1 spil ud af 10..

Svar #7
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

hmm... måske det kan bruges til noget. Kigger lige på det :)

Svar #8
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

hvad er p i din formel?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

ja gør det...

(10*9*8*,..,*3*2*1)/(1*(9*8*7*,..,*2*1)) * 0.25^1 * (0,75)^(10-1)

tro mig det er rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

succes shh'en for at vinde et spil

Svar #11
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

ok... p er sandsynligheden... tror dig skam, ved også at det er den formelen nu, bare over 5 år siden jeg har arbejdet med sandsynlighed sidst, så er lidt rusten :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

hehe, okey... bare iorden..

Svar #13
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

hmm... hvad giver dit svar? jeg for 0,1877117157?

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

har ikke regnet det ud, smiler... men lyder ikke rigtigt...

hvis du har 25% for at vinde et spil ud af 1... så bør shh blive større end 0,25... finder lige en lommeregner..

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2008 af StephanD (Slettet)

åhh, sorry... det er rigtigt.. det er selvfølgelig shh for kun at vinde et spil ud af 10..

Svar #16
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

hehe... ja... det var jo også det jeg skulle mene, kigger lige min udregning igennem igen :)

Svar #17
05. marts 2008 af BaggerTheMan (Slettet)

Passer det svar som jeg har fået så? Hvis ja, hvad betyder det så?

Skriv et svar til: Sandsynligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.