Matematik
"Opgave 1" - Øvelse til terminsprøven
05. marts 2008 af
Freud (Slettet)
Hej Alle!
Jeg er gået i stå med noget af denne her opgave (se http://tinypic.com/view.php?pic=dfd6ys&s=3). Indtil videre er jeg kommet frem til følgende:
a) Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.
Jeg bruger min lommeregner og kommer frem til følgende værdier:
a = 1,290061636 = 1,29
b = 2286,800778 = 2286,80
b) Bestem fordoblingskonstanten
Fordoblingskonstanten bliver i dette tilfælde:
T_½ = ((ln 2)/(ln a)) = ((ln 2)/(ln 1,290061636)) = 2,721532799 = 2,72
Det er de to sidste opgaver jeg ikke forstår! Håber der er en derude i verden - der kan hjælpe mig.
På forhånd mange tak,
Freud
Jeg er gået i stå med noget af denne her opgave (se http://tinypic.com/view.php?pic=dfd6ys&s=3). Indtil videre er jeg kommet frem til følgende:
a) Bestem tallene a og b ved hjælp af tabellens data.
Jeg bruger min lommeregner og kommer frem til følgende værdier:
a = 1,290061636 = 1,29
b = 2286,800778 = 2286,80
b) Bestem fordoblingskonstanten
Fordoblingskonstanten bliver i dette tilfælde:
T_½ = ((ln 2)/(ln a)) = ((ln 2)/(ln 1,290061636)) = 2,721532799 = 2,72
Det er de to sidste opgaver jeg ikke forstår! Håber der er en derude i verden - der kan hjælpe mig.
På forhånd mange tak,
Freud
Svar #1
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)
Jeg antager, at du har regnet korrekt(fremgangsmetoden er korrekt nok)
c) fremskrivningensfaktoren = a, dvs. den procentvise stigning er:
(a-1)*100%
d) løs ligningen 25000=f(x)
c) fremskrivningensfaktoren = a, dvs. den procentvise stigning er:
(a-1)*100%
d) løs ligningen 25000=f(x)
Svar #2
05. marts 2008 af Freud (Slettet)
Opgave c:
Den procentvise stigning er givet ved:
(a - 1) * 100
(1,290061636 - 1) * 100 = 29,0061636 = 29,01%
Opgave d:
Er det x jeg skal isolere her:
25000 = 2286,80 * (1,29^(x))
På forhånd mange tak,
Freud
Den procentvise stigning er givet ved:
(a - 1) * 100
(1,290061636 - 1) * 100 = 29,0061636 = 29,01%
Opgave d:
Er det x jeg skal isolere her:
25000 = 2286,80 * (1,29^(x))
På forhånd mange tak,
Freud
Svar #3
05. marts 2008 af dnadan (Slettet)
c) fint.
d) korrekt, her skal du isolere x
Hint: logaritmer vil være dig en stor hjælp :-)
d) korrekt, her skal du isolere x
Hint: logaritmer vil være dig en stor hjælp :-)
Skriv et svar til: "Opgave 1" - Øvelse til terminsprøven
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
