Matematik

parabel,linie,skæringspunkerne

07. marts 2008 af DenBlåFrø (Slettet)
Skæringspunkterne for en parabel og en linie.

Parabel: -x^+2x+8
Linie: x+6

Hvordan regner jeg de to steder ud hvor parablen og linien skærer hinanden ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Sætter dem lig hinanden:

-x^2+2x+8 = x+6

Nu isolerer du blot x heraf.

Svar #2
08. marts 2008 af DenBlåFrø (Slettet)

Jeg kan ikke få x isoleret :S

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2008 af mathon

-x^2 + x + 2 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Du bliver nødt til at øve dig i ligningsløsning. Nemmere findes de nemlig ikke.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/102428

Svar #6
08. marts 2008 af DenBlåFrø (Slettet)

Tak for svarene ..
Men jeg har fundet ud af t x=2 og y=8
Jeg burde få 2 svar, så satte tal ind indtil jeg fandt ud af at -1 dur. Så der hvor de skærer er (2,8) og (-1,5)
Men problemet er at jeg ikke kan give svaret skriftligt.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. marts 2008 af mathon

-x^2 + x + 2 = 0
med
rødderne
xo1 = 2 og xo2 = -1

y = x+6, hvoraf

yo1 = 2+6 = 8
yo2 = -1+6 = 5

konklusion:
skæringspunkterne er
(2,8) og (-1,5)

Skriv et svar til: parabel,linie,skæringspunkerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.