Matematik
optimering
08. marts 2008 af
pianoforte (Slettet)
Hej .. er der nogen der kan fortælle mig om jeg har regnet følgende opgave rigtigt: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/STX071-MAB.pdf (opgave 11)
Mit svar
Funktionen er: F(x)= -0,04x^3 - 0,9x^2 + 10,35x + 7,5
Produktionen skal være 4437
Tusind tak for hjælpen!
Mit svar
Funktionen er: F(x)= -0,04x^3 - 0,9x^2 + 10,35x + 7,5
Produktionen skal være 4437
Tusind tak for hjælpen!
Svar #1
08. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
Løs F(x)=0, og indsæt den fundne x-værdi i p(x). Det skulle gerne give det ønskede.
Svar #3
08. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)
F(x) = p(x)*x - O(x)
F(x) = (8-0.4x)x - 0.04x^3 + 0.5x^2 - 2.35x - 7.5
F(x) = -0.4x^2 + 8x - 0.04x^3 + 0.5x^2 - 2.35x - 7.5
F(x) = -0.04x^3 + 0.1x^2 + 5.56x - 7.5
F(x) = (8-0.4x)x - 0.04x^3 + 0.5x^2 - 2.35x - 7.5
F(x) = -0.4x^2 + 8x - 0.04x^3 + 0.5x^2 - 2.35x - 7.5
F(x) = -0.04x^3 + 0.1x^2 + 5.56x - 7.5
Svar #4
08. marts 2008 af pianoforte (Slettet)
hvorfor skal jeg sætte det ind for p(x)? Der bliver jo kun bedt om antallet af producerede varer.
Er forskriften: F(x)= -0,04x^3 + 0,1x^2 + 3,65x - 7,5 ?
Tak for hjælpen, Zeta ..
Er forskriften: F(x)= -0,04x^3 + 0,1x^2 + 3,65x - 7,5 ?
Tak for hjælpen, Zeta ..
Skriv et svar til: optimering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
