Fysik

Fra kWh til kj

08. marts 2008 af MHP16 (Slettet)
Hej!

jeg sidder her med en fysik opagve, og kan ikke finde ud af hvordan man omregner kWh til kj?

elforbruget er 0,1125 kWh hvordan omregner med det tal til kj? er der nogle der kan hjælpe med det ? :)

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. marts 2008 af mathon

1 kWh = 3,6*10^6 J = 3,6*10^3 kJ

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2008 af Esbenps

En nærmere forklaring på udregningerne i #1 er, at enheden kWh altså er watt ganget med en time. Vi husker, at watt er det samme som joule per sekund og at en time er 60*60 sekunder:

1 kWh = 1000 Wh = 1000 (J/s) * h = 1000 (J/s) * (60*60s) = 3.6 * 10^6 J.

Skriv et svar til: Fra kWh til kj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.