Matematik
Beregn vinklerne A,B,C
08. marts 2008 af
theghostofyou (Slettet)
Hej
" I en trekant ABC er M midtpunktet af siden AC. Der oplyses at |AB|=|AM|=3 og |BC|=4
Beregn vinklerne A,B,C i trekant ABC"
Jeg har regnet vinklen A ud vha. cosinusrelationen således:
CosA=3^2+3^2-4^2/2*3*3
CosA=83,62062979
Derefter har regnet siden B ud;
CosB=4^2+3^2-3^2/2*4*3
CosB=48,1896851
Derefter ganger jeg CosB med 2. Men når jeg trækker tallene fra hinanden med 180, for at regne vinklen C ud, får jeg resultatet til at være 0?
Hvad har jeg gjort forkert?
" I en trekant ABC er M midtpunktet af siden AC. Der oplyses at |AB|=|AM|=3 og |BC|=4
Beregn vinklerne A,B,C i trekant ABC"
Jeg har regnet vinklen A ud vha. cosinusrelationen således:
CosA=3^2+3^2-4^2/2*3*3
CosA=83,62062979
Derefter har regnet siden B ud;
CosB=4^2+3^2-3^2/2*4*3
CosB=48,1896851
Derefter ganger jeg CosB med 2. Men når jeg trækker tallene fra hinanden med 180, for at regne vinklen C ud, får jeg resultatet til at være 0?
Hvad har jeg gjort forkert?
Svar #1
08. marts 2008 af peter lind
cos(A) og cos(B) er højst 1, så de angivne værdier for cos(A) og cos(B) kan ikke passe.
Mener du ikke A=83,62062979 og B=48,1896851
Hvorfor ganger du cos(B) med 2 ? og mener du ikke B med 2?.
A+B+C=180 grader
Mener du ikke A=83,62062979 og B=48,1896851
Hvorfor ganger du cos(B) med 2 ? og mener du ikke B med 2?.
A+B+C=180 grader
Svar #2
08. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)
Jo, det gør jeg, men jeg skrev det bare hurtigt ind. Men jeg forstår stadig ikke, hvad fejlen er i mine beregninger?
Svar #4
09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)
Jeg kan ikke rigtig se, hvilken værdi der er forkert?
Skriv et svar til: Beregn vinklerne A,B,C
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
