Matematik

bestemmelse af ligning

09. marts 2008 af baloon (Slettet)
Hej,

Om to størrelser x og y oplyses, at der er en lineær sammenhæng mellem y og x^-1.
Her ses nogle sammenhørende værdier af x og y:

(x,y) = (1,-1)
(x,y) = (3,-3)

Bestem en ligning, der beskriver sammenhængen mellem x og y.

Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal gør her. Jeg har fået ligningen til: y=6x-7

nogen der kan fortælle mig, hvordan jeg skal gribe opgaven an?

Tusind tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af mathon

y = a*x^(-1) + b, hvoraf

-1 = a*1^(-1) + b <=> a+b = -1
-3 = a*(-3)^(-1) + b <=> 9 = a-3b

to ligninger med to ubekendte i a og b...

Svar #2
09. marts 2008 af baloon (Slettet)

Mange tak,

dvs. ligningen bliver:
y= 3*(1/x)-4

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af mathon

Nej

Svar #4
09. marts 2008 af baloon (Slettet)

Det er vel det samme som at skrive:
y=3x^-1-4

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af mathon

sorry
y= 3*(1/x)-4 - er rigtig

Skriv et svar til: bestemmelse af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.