Fysik

haster plz help

09. marts 2008 af Izzle (Slettet)
Du skal lave varm suppe, og bruger en gryde fra skabet (20 oC), der består af 0,65 kg aluminium.
Du putter 1,0 kg frossen suppe ved -18 oC (suppe opfører sig som is og vand med hensyn til varmefylde).
Suppen skal først opvarmes til 0 oC, derefter smeltes og så opvarmes videre til 100 oC.

a. Hvor meget energi kræver opvarmningen af suppen og gryden?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af Mestertyv (Slettet)

1. Lav fremover en bedre overskrift!
2. Hvor meget energi skal der til, for at varme 1,0kg is op fra -18 til 0 grader?
3. Hvor meger energi skal der til, for at smelte 1,0kg is?
4. Hvor meget energi skal der til, for at varme 1,0kg vand fra 0 grader til 100grader?
5. Hvor meget energi skal der til, for at varme 0,65kg aluminium op fra 20 grader til 100 grader?
6. Hvor meget giver det i alt?

Hint:
Q = m*c*(delta t)

hvor Q er den tilførte varmeenergi, m er massen, c er den specifikke varmekapacitet og (delta t) er tilvæksten i temperatur.

Svar #2
09. marts 2008 af Izzle (Slettet)

okay, jeg forstår det ikke=

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af Mestertyv (Slettet)

Hvilken del af det?


Svar #4
09. marts 2008 af Izzle (Slettet)

Q = m*c*(delta t ?

Skriv et svar til: haster plz help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.