Matematik

Potensfunktion

09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)
"Løs ved beregning ligningen 3,2*x^-5=4.1"

Jeg har virkelig ingen anelse, hvordan jeg skal løse den..

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Divider først igennem med 3,2 og benyt herefter at, log(x^n) = n*log(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

eller, at

x^n = a <=> n = a^(1/n)

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Auf, hvor vil jeg gerne kunne rette mine indlæg. n = a^(1/n) --> x = a^(1/n)

Svar #4
09. marts 2008 af theghostofyou (Slettet)

Hvad var der galt med dem, du skrev?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2008 af -Zeta- (Slettet)

Clarification

3.2*x^(-5) = 4.1
<=>
x^(-5) = 4.1/3.2
<=>
x^5 = 3.2/4.1
<=>
x = (3.2/4.1)^(1/5) ~= 0.95

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2008 af LiGoMo (Slettet)

Hov hov Zeta...jeg troede ikke du var en af dem der delte svar ud.

Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.