Matematik

funktionsregning

05. marts 2003 af miol92 (Slettet)
Hej med jer.

Når jeg har flg. funktioner:

f(x)=2x-3 og g(x)=-x+2

hvad menes der så med ligninger som:
f(2x)=g(x²) og f(x+3)=g(x)+x

- det er ikke det med at løse ligninger jeg ikke helt er med på, bare det der står inde i paranteserne (f.eks. x+3)...

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2003 af 404error (Slettet)

Sæt den nye uafh. variabel ind på den oprindeliges plads. Altså, for den første ligning:

2*(2x)-3=-(x^2)+2,

osv.

Svar #2
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

okay, tak

Svar #3
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

Hov, jeg har lige et lille spørgsmål mere :)

Hvordan bestemmer man Dm for

f1+f2
f1-f2
f1f2
f1/f2
f2/f1

når nu man har f1 og f2 tegnet med afgrænsede punkter på en graf??

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2003 af 404error (Slettet)

Dvs. du har grafer for hhv. f1 og f2?

Svar #5
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

øhh ja

Svar #6
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

altså, begge på een graf

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2003 af 404error (Slettet)

Nu véd jeg naturligvis ikke, hvor dine funktioner er defineret - men overvej, hvor det giver mening at lave de forskellige operationer.

Hvis f.eks. f1 er defineret på [0;2] og f2 er defineret på [1;4], så giver det kun mening at tale om f1+f2 ell. f1-f2 på fællesmængden mellem deres definitionsområder, dvs. [1;2] i dette tilfælde. Du skal naturligvis være særligt varsom med kvotienter!

Svar #8
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

hmm altså: Dm(f1) = [-1;4]
og Dm(f2) = ]-2;4,5]

Så skulle Dm(f1+f2) og Dm(f1-f2) være [-1;4]??

Hvad er de andre så??

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2003 af 404error (Slettet)

Ja. De andre finder du på tilsvarende vis. For f1/f2, sørg for ikke at dividere med nul.

Svar #10
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

Jamen hvad skal det sige?? Hvordan vil du forslå, at jeg finder Dm(f1/f2)??

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. marts 2003 af 404error (Slettet)

På samme måde; hvis f1 og f2 ikke er nul på deres respektive definitionsintervaller, så er

Dm(f1/f2)=[-1;4],

eftersom f1 og f2 begge er defineret på dette interval. Hvis der findes et x i f2's definitionsmængde, så f2(x)=0, så kan dette x selvfølgelig ikke være med.

Svar #12
05. marts 2003 af miol92 (Slettet)

Okay, takker ;)

Skriv et svar til: funktionsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.