Matematik
andengradspolynomium
10. marts 2008 af
jwan20 (Slettet)
hej, jeg havde et problem med dette opgave, håber der nogen der geder og hjælpe.
parablen P er graf for funktionen F givet ved f(x)=-0,25x^2+2x-1
a) bestem en ligning for tangenten t til P i punktet R(5,F(5))
tak på forhånd
parablen P er graf for funktionen F givet ved f(x)=-0,25x^2+2x-1
a) bestem en ligning for tangenten t til P i punktet R(5,F(5))
tak på forhånd
Svar #1
10. marts 2008 af peter lind
Beregn f(5)
find f'(x) og derefter f'(5)=hældning af tangenten. Du har nu et punkt på tangentens og dens hældning.
find f'(x) og derefter f'(5)=hældning af tangenten. Du har nu et punkt på tangentens og dens hældning.
Svar #2
10. marts 2008 af jwan20 (Slettet)
ja men vil det sige at man skal sætte 5 i stedet for x plads???
Skriv et svar til: andengradspolynomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
