Matematik

differentation i excel?

11. marts 2008 af Potus (Slettet)
Hej,

Ja, som overskriften antyder. Er det muligt at differentiere i excel? - Hvis ja, hvordan ?

Eller er der en formel man kan bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Dén har jeg godt nok aldrig hørt før. Det tror jeg ikke, at den kan. Hvad med at bruge matematikprogrammer, som din skole måske har liggende til elever?

Svar #2
11. marts 2008 af Potus (Slettet)

Træls.. er ved at lave noget simulation hvor jeg har en afledt funktion der afhænger af en variabel vinkel.

Kunne self gå over til TIInteractive, det tager bare lidt sværer at have med at gøre..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er ikke nogen god idé at prøve at køre den slags i Excel. ;)

Svar #4
11. marts 2008 af Potus (Slettet)

Tja.. så må jeg gå over til tiinteractive. =/

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#4 TI, er faktisk glimrende til den slags opgaver.
Jeg har brugte det i halvandet år, og der var sjældent noget at komme efter der.

Jeg kan henvise til min tidligere lærers fantastiske formelsamling i TI:
http://peecee.dk/upload/view/103091

Svar #6
11. marts 2008 af Potus (Slettet)

lige hurtigt her til sidst!

Hvordan laver man flere linjer i én mathbox?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Flere linjer? Hvad skal det dog bruges til?

Svar #8
11. marts 2008 af Potus (Slettet)

så jeg kan skrive ans ..

Hvordan laver jeg tan^-1 !? ..

*Ja jeg er ny inden for TII

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

tan^-1=arctan

Den kan altså skrive svaret for dig, det er spild selv at gøre det.

Svar #10
11. marts 2008 af Potus (Slettet)

ja det ved jeg.. Men jeg skal skrive det resultat der står ovenfor.. Det kan man da godt få den til at gøre selv, men hvordan ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)

Vil du have den til at angive svaret på en anden linje?
I så fald klik på 'more' på lommeregnen.

Svar #12
11. marts 2008 af Potus (Slettet)

Inde i liste funktionen, har jeg en liste jeg vil kalde "startvinkel'"
Men det får jeg invalid name på. Hvordan skal man så vise at der er tale om en differentation ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
11. marts 2008 af Mikkat (Slettet)

Du spørger, om der er en ande formel du kan bruge til at differentiere i Excel. Kan du ikke bare bruge formlen for differentialkvotienten?
Jeg er ikke helt med på, hvad det er du vil lave i Excel

Brugbart svar (0)

Svar #14
11. marts 2008 af Riemann

#0
Du kan sagtens udregne differentialkvotienter numerisk i excel (eller et hvilket som helst andet værktøj, der kan lægge sammen og trække fra).

Hvis du har en funktion f(x) og vil bestemme f'(a) (hvor a er et tal), så kan det gøres således:

f'(a) ~= (f(a+h)-f(a))/h

("~=" betyder, at højresiden og venstresiden næsten er lig hinanden).

hvor h er et lille tal. Fejlen ved at bruge denne metode er af størrelsesorden h.

EKSEMPEL: For f(x)=x^2 kan man bestemme f'(2) således:

f'(2) ~= (f(2+0.0001)-f(2))/0.0001 = 4.0001

Dette ligger ret tæt på den rigtige værdi 4.

I stedet for ovenstående metode, så er denne bedre:

f'(a) ~= (f(a+h)-f(a-h))/(2h)

Her er fejlen af størrelsesorden h^2.

EKSEMPEL: Hvis f(x)=x^2 er f'(2):

(f(2+0.0001)-f(2-0.0001))/(2*0.0001) ~= 4.0000

Skriv et svar til: differentation i excel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.