Matematik
Hjælp til reducering
11. marts 2008 af
Bullemusen (Slettet)
Jeg skal aflevere besvarelser bl.a. på nogle reduceringsstykker (med mellemregninger), men det går helt galt, når jeg forsøger :/
Håber nogle kan hjælpe mig, hurtigst muligt
16b+(b-2)(3+a)
Når man så også har reduceringsstykker med potenser i, skal man så gange potenserne sammen eller skal man pludse?
fx. i dette stykke: b^6*a^4*b^7/b^9
Håber nogle kan hjælpe mig, hurtigst muligt
16b+(b-2)(3+a)
Når man så også har reduceringsstykker med potenser i, skal man så gange potenserne sammen eller skal man pludse?
fx. i dette stykke: b^6*a^4*b^7/b^9
Svar #1
11. marts 2008 af mathon
16b+(b-2)(3+a)
gang parenteserne først.....
b^m*b^p = b^(m+p) og b^m/b^p = b^(m-p)
gang parenteserne først.....
b^m*b^p = b^(m+p) og b^m/b^p = b^(m-p)
Svar #2
11. marts 2008 af dnadan (Slettet)
a) gang parenteserne sammen og reducer med muligt
b)
1.Der er INTET, der hedder plusse eller minuse, det hedder lægge til eller trække fra.
2. Ta' et kig på potensregnereglerne med eksempler: http://peecee.dk/upload/view/103092
b)
1.Der er INTET, der hedder plusse eller minuse, det hedder lægge til eller trække fra.
2. Ta' et kig på potensregnereglerne med eksempler: http://peecee.dk/upload/view/103092
Skriv et svar til: Hjælp til reducering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
