Fysik

interferens

11. marts 2008 af do-zap (Slettet)
jeg har to lydkilder der i takt udsender et signal på 1250 Hz har regnet ud at de har en bølgelængde på 0,276 m

de befinder sig hhv. 1,903 m og 1,213 m væk fra en mikrofon

jeg skal finde ud af om der er konstruktiv eller destruktiv interferens, umiddelbart vil jeg sige at der er destruktiv?
kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2008 af mathon

destruktiv interferens hvis mikrofonens afstandsforskel er et ULIGE antal HALVE bølgelængder

konstruktiv interferens hvis mikrofonens afstandsforskel er et LIGE antal HALVE bølgelængder, dvs. et helt antal bølgelængder

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2008 af mathon

afstandsforskel: (1,903-1,213)m = 0,69 m
halve bølgelængde: (0,276 m)/2 = 0,138 m

afstandsforskellen i antal halve bølgelængder: (0,69 m)/(0,138 m) = 5, altså et ulige antal, hvorfor
mikrofonen "oplever" destruktiv interferens

Skriv et svar til: interferens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.